Mengaku rogol anak OKUKota Bharu: Penjaja kudung tangan dihukum penjara 15 tahun dan 10 sebatan di Mahkamah Sesyen di sini, hari ini atas pertuduhan merogol anaknya yang juga orang kurang upaya (OKU), 18 Ogos lalu.


Tertuduh, 50, mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan oleh jurubahasa di hadapan Hakim Ahmad Bazli Bahruddin.


Mengikut pertuduhan, tertuduh didakwa merogol anaknya, 16, di rumah di Kuala Krai, 11.59 malam 18 Ogos 2021.


Tertuduh didakwa mengikut Seksyen 376(3) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara lapan hingga 30 tahun dan 10 kali sebatan jika sabit kesalahan.


Mengikut fakta kes, mangsa yang tidak boleh bergerak kedua-dua kakinya mengatakan bahawa dia dirogol oleh tertuduh pada Mac 2017 iaitu seminggu selepas kematian ibu tirinya.


Sejak daripada itu, mangsa mengatakan dia kerap dirogol oleh bapanya dan kejadian lebih 30 kali di dalam bilik tidurnya.


Berdasarkan siasatan, terdapat rakaman video tertuduh sedang merogol mangsa yang dirakam sendiri oleh remaja itu menerusi telefon bimbitnya. Video itu jelas menunjukkan bahawa tertuduh merogol mangsa tanpa kerelaannya.


Pendakwaan dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Raya, Abu Arsalnaa Zainal Abidin manakala tertuduh tidak diwakili peguam.


Terdahulu, Abu Arsalnaa memohon mahkamah memberi hukuman yang setimpal sebagai pengajaran kepada tertuduh yang sanggup melakukan perbuatan itu terhadap anaknya yang juga OKU fizikal.


"Tertuduh sepatutnya melindungi anaknya dan bukan melakukan perbuatan keji terhadap remaja itu," katanya.


Bagaimanapun, tertuduh dalam rayuannya memohon hukuman yang ringan kerana hanya bergantung kepada pendapatan sebanyak RM300 sebulan.


Mahkamah kemudian menjatuhkan hukuman penjara selama 15 tahun dan 10 sebatan terhadap tertuduh.


- HMetro 

LAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!