About Me

Abang askar buat gangguan seksual ketika beli vapePETALING JAYA- Seorang askar dilihat mencemari kredibiliti sebagai anggota keselamatan apabila dia didakwa melakukan serangan gangguan seksual terhadap seorang jurujual wanita di sebuah kedai vape.


Lebih menjijikkan, askar terbabit bukan sahaja dilihat memegang tangan jurujual wanita itu ketika mahu merasai perasa vape,malah turut bertindak menghisap jari mangsa.


Berdasarkan perkongsian seorang pengguna Facebook, Amir Hamzah Abdul Hamid, kejadian tersebut dilaporkan berlaku di sebuah kedai vape dekat Keramat, Kuala Lumpur dan mangsa hanya berseorangan ketika itu.


“Abang askar dekat Keramat punya gangguan seksual boleh tahan, datang kedai vape konon nak beli, dia nampak penjaga kedai itu perempuan dan berseorangan, terus buat gangguan seksual.


“Dia minta untuk rasa perasa vape, bila mangsa nak bagi, dia tolak tepi ‘pod’ itu, dia genggam tangan dan lepas itu hisap jari mangsa,” katanya tadi.


Jelasnya, mangsa yang pertama kali berdepan situasi tersebut terus tergaman selepas suspek merupakan seorang askap lengkap beruniform.


“Siapa-siapa yang ada dalam situasi itu mesti tergamam, kebetulan seorang pula dalam kedai, mahu lari, ada lagi seorang askar di luar kedai, bimbang jadi perkara lebih pelik.


“Situasi ini baharu saja jadi, siapa-siapa kawan dengan abang askar itu, tolong kirim salam dekat dia, laporan polis telah dibuat oleh mangsa,” ujarnya.


Dalam pada itu, Amir Hamzah turut mendedahkan perkara seperti itu banyak kali terjadi cuma mangsa banyak mengambil pendekatan berdiam diri selepas laporan polis dibuat.


Antara kes gangguan seksual yang sering berlaku termasuklah tindakan menunjukkan alat sulit, memegang tangan ketika mengambil duit baki serta beberapa insiden lain. 


– K! ONLINE


LAZADA 11.11

LAZADA 11.11

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!