About Me

Penghantar makanan maut motosikal bertembung Toyota Hilux


MERSING – Seorang penghantar makanan maut selepas motosikal ditunggang bertembung dengan sebuah Toyota Hilux dalam kemalangan berlaku di Kilometer 17 Jalan Nitar – Mersing di sini hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 11 pagi itu menyebabkan mangsa, Mohd. Farid Jaafar, 38 yang menunggang motosikal jenis Honda EX5 maut akibat cedera parah.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing berkata, maklumat awal diterima dari pemandu Toyota Hilux dipandu lelaki berusia 36 tahun memaklumkan dia dalam perjalanan dari arah Endau menuju ke arah Kluang.

Katanya, sebaik tiba di tempat kejadian terdapat sebuah motosikal telah memasuki laluannya menyababkan pemandu Toyota Hilux cuba untuk mengelak ke kiri bahu jalan namun tetap berlanggar dengan motosikal tersebut.

“Akibat perlanggaran tersebut, penunggang motosikal yang juga bekerja sebagai penghantar makanan mendapat kecederaan parah dan dirujuk ke Hospital Mersing bagi rawatan lanjut.

“Setelah beberapa jam menerima rawatan di Unit Kecemasan Hospital Mersing, mangsa telah meninggal dunia disebabkan ‘road traffic fatality’ dan disahkan oleh pakar perubatan Hospital Mersing.

“Manakala pemandu Toyota Hilux dan penumpang hadapan tidak mengalami kecederaan,”katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambahnya, kes diklasifikasikan di bawah Seksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 kerana memandu secara cuai dan menyebabkan kematian. 

– K! ONLINE

LAZADA 11.11

LAZADA 11.11

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!