About Me

Lelaki marah pengawal keselamatan angkara status vaksinasi



PETALING JAYA – Orang ramai berang apabila tindakan seorang lelaki memarahi pengawal keselamatan warga asing di sebuah pusat beli-belah kerana ditegur tidak mematuhi prosedur operasi standard (SOP).


Menerusi satu perkongsian di laman Twitter milik @runwitme, video berdurasi 14 saat itu tular di media sosial memaparkan lelaki itu memarahi pekerja sekuriti terbabit kerana enggan menunjukkan status vaksinasi dirinya.


“Pelanggan mengganggu pengawal keselamatan semalam. Dia tidak mahu menunjukkan status vaksinasi dan terus bertanya apakah pengawal itu telah diberi vaksin sepenuhnya.


“Kemudian dia berjalan begitu sahaja (memasuki pusat beli belah tersebut),” ciapnya di Twitter baru-baru ini.


Orang ramai berang dengan tindakan lelaki itu dan berharap agar tindakan dapat dikenakan ke atasnya.


“Abang berbaju Muay Thai, bertopi snapback, berkasut merah dan berperut buncit, kalau berani try (cuba) buat macam ini dekat Pavilion atau Sunway Pyramid.


“Dekat warga asing berani lah. Semoga dipermudahkan urusan dikutip @PDRMsia,” tulis Anwar Ahmad.


“Kalau dah masuk beg orang minta tengok nak melenting. Kalau bawa anak bawah 17 tahun yang tak vaksin cakap dekat orang yang jaga pintu itu. Mana lah orang tahu umur anak anda semua,” ciap @nftrz24


Sementara itu, menurut syafiqdanielle, dia terpaksa berhadapan dengan pelanggan sebegini setiap masa.


“Biasalah orang melayu, tiap hari aku kena hadap customer (pelanggan) macam ini. Selepas itu, kata customer always right (pelanggan selalu betul),” katanya.


 – K! ONLINE

LAZADA 11.11

LAZADA 11.11

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!