‘Kasari’ isteri di pelamin, netizen usik ‘malam pertama ditunda’


JAKARTA – Sebuah video yang menunjukkan pasangan pengantin lelaki secara tidak sengaja telah ‘mengasari’ isterinya ketika menjalani satu upacara adat perkahwinan tular di media sosial, lapor laman Suara.com semalam.

Menerusi video yang dimuat naik oleh sebuah akun di aplikasi sosial TikTok itu, kedua-dua orang mempelai dilihat sedang berdiri secara berhadapan sambil melemparkan butiran beras ke arah satu sama lain bagi menjalani satu upacara adat perkahwinan masyarakat Jawa.

Akibat terlalu ‘bersemangat’, pengantin lelaki telah melemparkan beras dengan kuat ke arah wajah pengantin perempuan sehingga menyebabkan dia kesakitan. 

Menyedari hal itu, beberapa individu yang berada berdekatan pasangan itu meminta pengantin lelaki untuk melakukan upacara itu secara perlahan-lahan dan dengan gerakan yang lebih lembut.

Netizen yang menonton video tersebut meninggalkan pelbagai komen dan rata-ratanya mengusik pengantin lelaki bahawa dia terpaksa ‘melupakan sahaja malam pertamanya’ susulan lemparan kuat itu.

“Automatik batal malam pertamanya,” tulis seorang netizen.

“Malam pertamanya bakal ditunda,” tulis netizen lain.

Video tersebut sudah ditonton lebih 20,000 kali dengan lebih 11,000 tanda suka.

- Kosmo 

LAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!