About Me

Maut tersepit dalam Ford Ranger


MERSING – Seorang lelaki maut akibat cedera parah selepas tersepit dalam kemalangan membabitkan tiga kenderaan di Kilometer 1 Jalan Mersing – Endau berhampiran Pekan Endau pagi hari ini.

Dalam kejadian kira-kira pukul 7.55 pagi itu menyebabkan mangsa, Ali K. Moideen Kutty, 59, maut di lokasi kejadian manakala isterinya, A’mariah Harun, 53, mengalami cedera.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edrward Nuing berkata, kemalangan dipercayai berpunca dari sebuah lori jenis Mitsubitshi Fuso yang dipandu lelaki berusia 32 tahun bersama seorang kelindan dari arah Batu Pahat Johor menuju ke arah Tanjung Gemok, Rompin, Pahang.

“Ketika melalui tempat kejadian di jalan selekoh pemandu dipercayai hilang kawalan lalu melanggar pembahagi jalan dan memasuki ke laluan bertentangan.

“Ekoran itu lori berkenaan telah berlanggar dengan sebuah pacuan empat roda jenis Ford Ranger yang dipandu mangsa dan isterinya yang dalam perjalanan dari arah rumah di Endau menuju ke arah kebun di Penyabong,”katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya, lori tersebut juga telah melanggar sebuah kereta yang diletakkan di bahu jalan berhampiran gerai makan.

Jelasnya, akibat perlanggaran tersebut, pemandu pacuan empat roda telah tersepit di kedudukan pemandu dan meninggal dunia di tempat kejadian kerana kecederaan parah. 

– K! ONLINE.

LAZADA 11.11

LAZADA 11.11

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!