Dua lelaki lintas kawat duri dikenal pasti


KUALA LUMPUR – Polis sudah mengenal pasti identiti dua daripada tiga lelaki yang melarikan diri dari Projek Perumahan Rakyat (PPR) di Jalan Kampung Pasir, Pantai Dalam yang dikenakan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Ketua Polis Daerah Brickfields, Asisten Komisioner Anuar Omar berkata, individu pertama berusia 34 tahun memiliki enam rekod lampau berkaitan dadah dan jenayah seperti samun, curi dan lain-lain.

“Manakala individu kedua yang berusia 46 tahun pula memiliki sembilan rekod lampau berkaitan jenayah seperti kes pecah rumah dan dadah.

“Kedua-duanya merupakan warga tempatan manakala seorang lagi belum dapat diketahui identitinya kerana berjaya meloloskan diri menerusi kawat duri yang dipasang di sekeliling blok terbabit,” ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Jelas beliau, laporan polis sudah dibuat kira-kira pukul 4.51 petang selepas video memaparkan tiga individu menyusup keluar melalui kawat duri di PPR berkenaan tular di media sosial.

“Pemeriksaan polis di lokasi kejadian mendapati terdapat kawat besi rosak dan dipercayai telah digunakan tiga individu berkenaan untuk melarikan diri,” ujarnya.

Tegasnya, polis sedang giat mengesan individu terbabit dan kes disiasat mengikut Seksyen 22(b) Akta Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit 1988. 

– K! ONLINE

LAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!