Cuba bunuh diri, kecewa hidap barah payudara


TANAH MERAH – Seorang gadis bertindak mengurung dan cuba membunuh diri dengan menggunakan sebilah pisau di rumahnya di Kampung Jelatok di sini malam tadi selepas disahkan menghidap barah payudara.

Remaja berusia 19 tahun itu dipercayai bersedih dan tertekan selepas menerima rawatan di Hospital Tanah Merah pagi semalam sebelum bertindak mengurung diri di dalam biliknya.

Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Tanah Merah, Mohd. Rafain Mat Zain berkata, bimbang dengan keadaan mangsa yang mengurung diri sepanjang hari, keluarganya telah menghubungi pihak bomba untuk bantuan malam tadi.

Katanya, lapan anggota bomba tiba di rumah mangsa pada pukul 11.46 malam tadi dan mendapati mangsa berada seorang diri di dalam bilik yang berkunci.

“Berdasarkan keterangan keluarganya, remaja itu cuba membunuh diri dengan menggunakan pisau.

“Anggota bomba telah bertindak memecahkan pintu bilik sebelum memujuk dan menenangkan remaja itu sebelum mangsa menyerahkan pisau yang dipegangnya,” katanya ketika dihubungi Kosmo! hari ini.

Menurut Mohd. Rafain, mangsa didapati berada dalam keadaan selamat dan dibawa ke Hospital Tanah Merah untuk rawatan lanjut.

Katanya, operasi menyelamat mangsa tamat kira-kira pukul 1 pagi tadi.

 -K! ONLINE

LAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!