About Me

Kompaun RM10,000 terhadap tiga premis pinjaman wang berlesen


Butterworth: Polis mengeluarkan kompaun masing-masing RM10,000 ke atas tiga pemilik premis pinjaman wang berlesen, di sini, selepas didapati beroperasi sepanjang tempoh Sekatan Pergerakan Penuh (SPP), semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, pihaknya bersama agensi berkaitan sebelum itu menjalankan pemeriksaan bagi memastikan hanya premis berkeperluan (essential) sahaja dibenarkan beroperasi.

"Dalam pemeriksaan itu, polis mengesan tiga premis terbabit didapati beroperasi sedangkan premis itu bukan dari kategori 'essential'.

"Justeru, ketiga-ketiga pemilik premis masing-masing dikompaun RM10,000 dan dua pekerja dikompaun RM1,500 kerana tidak mengimbas menggunakan aplikasi MySejahtera," katanya dalam kenyataan, hari ini.

Menurutnya, Majlis Bandaraya Seberang Perai (MBSP) turut mengeluarkan kompaun kepada salah satu premis terbabit kerana didapati gagal mempamerkan lesen perniagaan.

Katanya, secara keseluruhan polis mengeluarkan kompaun berjumlah RM33,000 dalam operasi terbabit.

"Operasi ini akan diteruskan sepanjang tempoh SPP dan berharap orang ramai akur dngan arahan dalam usaha memerangi penularan Covid-19," katanya.

- HMetro 

LAZADA 11.11

LAZADA 11.11

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!