Ketua Pelajar Tahfiz Adk Afiq mninggal, ” 2 hari brtarung nywa kmalngan” (6Gmbr)


Sungai Buluh : Pagi ini kami dikejutkan dengan berita permergi4n Adik Muhammad Afiq Hakimi yang merupakan salah seorang sukarelawan remaja yang pernah bersama kami NGO Sahabat Amal Care pada Misi Banjir Raub, Pahang awal tahun ini.

Pada awalnya, kami dimaklumkan bahawa beliau telah terlibat dalam satu kemal4ngan semasa menunggang motosikal, Apa yang membuat kami hiba dan tersentuh hati apabila mengetahui beliau sedang keluar mencari rezeki dengan melakukan kerja penghantaran makanan di musim PKP (Lockdown 3.0). Allahuakbar.😥

Motorsikal yang dinaiki hilang kawalan secara tiba-tiba dan beliau terc4mpak ke laluan bertentangan yang menyebabkan keceder4an p4rah.

Kesannya, beliau menghadapi pend4rahan di kep4la, p4tah r4hang serta gigi, patah kaki kanan dan tangan kiri, serta paru-p4ru kanan beliau turut pec4h.

PERKENALAN SINGKAT KAMI BERSAMA ARWAH, Tuan/Puan,
Adik ini baru sahaja berumur 17 tahun dan telah kehilangan ibunya semenjak berusia 9 tahun. Walaupun di dalam usia yang muda, beliau sangat matang dan mempunyai ciri-ciri kepimpinan yang tinggi dalam melakukan sebarang tugasan sehingga dilantik menjadi ketua pelajar di Pusat Pendidikan Tahfiz Al-Quran Pengajian Islam As-Sakinah (MADINAH) yang diterajui oleh Ustaz Mohd Shahrizan.

Sepanjang kami menjalankan misi banjir, kami diizinkan untuk menetap di Maahad Tahfiz tersebut, Beliau antara pelajar yang sangat suka membantu dan memudahkan urusan kami dalam menyalurkan bantuan kepada mangsa banjir.

Langkahnya sangat tangkas dan cepat dalam membuat tindakan, Masih teringat lagi peristiwa saat beliau dan kawan-kawan segera berlari dan menolak van kami yang terbenam di dalam lumpur.

Beliau juga antara pelajar yang paling tangkas naik ke belakang pacuan 4 roda kami untuk menurunkan barang bantuan. Subhanallah, terlalu banyak sisi kebaikan yang telah beliau lakukan semasa hayatnya.

Sayu hati bila mengenangkan semua kenangan-kenangan kami saat bersama arwah. Kini, Allah telah mengambilnya kembali. 😢
Adik Afiq Hakimi disahkan k0ma, dan menghembuskan n4fasnya yang terakhir pada 11.16 pagi tadi setelah bert4rung ny4wa selama 2 hari di Hospital Sg Buloh.

Subhanallah, inilah satu kem4tian yang sangat dicemburui kerana terpilih untuk menghadap Pencipta pada hari Jumaat yang mulia ini. Semoga Husnul Khatimah buatmu.

Kami mendoakan semoga arwah adik Muhammad Afiq Hakimi ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan soleh. 🤲
Al-fatihah.

اَللهُمَّ اغْفِرْلَهُ وَارْحَمْهُ وَعَافِهِ وَاعْفُ عَنْهُ وَاَكْرِمْ نُزُلَهُ وَوَسِّعْ مَدْخَلَهُ وَاغْسِلْهُ بِالْمَاءِ وَالثَّلْجِ وَالْبَرْدِ وَنَقِّهِ مِنَ الْخَطَايَا كَمَا يُنَقَّى الثَّوْبُ اْلاَبْيَضُ مِنَ الدَّنَسِ

Maksudnya : “Ya Allah, ampunilah, rahmatilah, bebaskanlah dan lepaskanlah dia. Dan muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah dia. Dan muliakanlah tempat tinggalnya, luaskanlah jalan masuknya, cucilah dia dengan air yang jernih lagi sejuk, dan bersihkanlah dia dari segala kesalahan bagaikan baju putih yang bersih dari kotoran.”

Credit : USTAZAH ASMA’ BINTI HARUN Pengasas Penaung NGO Sahabat Amal Care Dan Ustaz Mohd Shahrizan.

Kredit - mediatular.net

LAZADA 11.11

LAZADA 12.12

50% Diskaun Bagi Barangan Pakaian

Nikmati potongan harga 50% bagi barangan pakaian dan nikmati potongan RM 15 percuma bagi pembelian pertama anda!